De leden van Wooncoöperatie Jeruzalem kijken terug (en ook nog een klein beetje vooruit…)

Donderdag 7 september vergaderde Wooncoöperatie Jeruzalem onder het genot van een hapje en drankje bij Elza’s Café aan de Middenweg.
2017-09-07-PHOTO-00000224
Ondanks de inspanningen van de leden van onze Wooncoöperatie staat de sloop van de blokken G en H nog steeds in de planning van Rochdale.

Bijna alle oud bewoners zijn nu naar elders ondergebracht, de meeste woningen worden alleen nog antikraak bewoond.

Ook kapper Marcel is na twee jaar onderhandelen verhuist naar een andere locatie in Amsteldorp, vanaf 5 september heeft jij zijn nieuwe zaak geopend te Fizeaustraat 21. Marcel is gelukkig goed terecht gekomen en netjes behandeld door Rochdale. Het verenigen en voor elkaar opkomen in de buurt heeft daar zeker bij geholpen.
2017-09-07-PHOTO-00000225
We hebben besloten om ons als Wooncoöperatie Jeruzalem tot het moment van de sloop in te blijven zetten voor behoud en renovatie van de blokken G en H. Baat het niet dan schaadt het niet.

Als Amsterdam bedoeld is voor de Amsterdammers en klimaatadaptatie op wijkniveau een serieus voornemen is, dan is hier de kans voor Amsterdam om te laten zien dat we dat in Amsterdam kunnen en willen.

Ook wanneer in november of december gesloopt wordt door Rochdale dan zal alle moeite niet voor niets zijn geweest. Dit zal een blijvende sociale en maatschappelijke aanklacht opleveren tegen de grootstedelijke vernielzucht van Rochdale en gemeente Amsterdam. Onze wettelijke hoeders van het maatschappelijk en sociaal kapitaal van de buurt, ten behoeve van het grote geld.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s