Huizen aan hen die erin wonen

Terwijl wooncorporatie Rochdale doordendert, en dan toch weer opnieuw een sloopdatum uitstelt in Jeruzalem de Watergraafsmeer, werkt ook de wooncoöperatie Jeruzalem hard om de blokken G&H te behouden en duurzaam te renoveren.

Sinds afgelopen zondag is dit ook te zien als je de wijk binnen komt rijden. Buurtbewoners wilden de coöperatie een hart onder de riem steken en hebben een banner gemaakt. “Huizen aan hen die erin wonen” staat voor dat bewoners met hart voor hun huis mee moeten kunnen denken en dromen en doen als het aankomt op hun eigen buurt. Het wordt tijd dat het bezit van de buurt naar de mensen gaat die er al jaren wonen.

img-20161213-wa0010

Het is tijd dat Rochdale hier gehoor aan geeft en de Wooncoöperatie Jeruzalem serieus neemt.

Wooncoöperatie Jeruzalem ontwikkelt een plan om de huizen voor huidige bewoners toegankelijk en betaalbaar te houden. De bewoners zijn niet van plan om dit stukje Amsterdamse grond aan de hoogstbiedende af te staan.

De Wooncoöperatie werkt samen met een netwerk van experts; onder andere de Coöperatieve Samenleving, Pakhuis de Zwijger, Huurdersvereniging Oost  en de pensioenfondsen. Deze samenwerking is, naast het behouden van de blokken G&H, ook gericht op het investering in circulaire gebiedsontwikkeling. Deze ontwikkelingen zijn in een dusdanig stadium dat wij verwachten dat ze te realiseren zijn voor de beoogde sloop door Rochdale. Daarmee zijn onze blokken G&H te behouden.

img-20161213-wa0009

Jeruzalem wil weer een voorbeeld zijn voor andere sociaal innovatieve woonprojecten; zoals onze historische wijk tijdens de bouw, net na tweede wereldoorlog, ook voorbeeld was van hoe het wel kon, hoe het goed kon.

De Wooncoöperatie Jeruzalem is blij met de actie van onze buren en de tomeloze inzet van onze leden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s