Nieuwsbrief 15-10-2016

Beste buren,

Afgelopen maand heeft Rochdale vaste bewoners een of meerdere brieven gestuurd over het aanbod in JKL. Veel buren hebben deze brieven als dwingend of dreigend ervaren, omdat er juridische stappen in zijn aangekondigd in het geval we niet verhuizen. Daarnaast heeft Rochdale via Alvast de huur van een aantal bewoners met een tijdelijke huurovereenkomst per eind deze maand opgezegd.

Betreffende vaste bewoners:
Op de laatste twee alinea’s in de tweede brief (12 september) lijkt het alsof je vanaf januari uit je huis gezet kan worden als je een laatste aanbod van Rochdale weigert.

Echter

1. De huur loopt af op 1 juni, tot dan blijf je stadsvernieuwingsurgent en kan je woningen zoeken.

2. Rochdale kan voor 1 juni géén gerechtelijke procedure starten om de woning leeg te krijgen, ook niet als je hun aanbod weigert: je moet alleen voor 1 juni de woning leeg opleveren. De Wooncoöperatie Jeruzalem (WCJ) gaat schriftelijk contact opnemen met Rochdale. Als je opmerkingen hebt die we mee kunnen nemen in het contact met Rochdale, dan horen we dat graag. Je kan hiervoor mailen naar cooperatiejeruzalem@gmail.com. Je mag je opmerkingen ook op papier zetten en door de brievenbus gooien bij Pasteurstraat 6h voor 17 oktober.

Betreffende tijdelijke bewoners:

1. Voor blok G zijn verschillende contracten opgezegd per eind oktober

2. De WCJ kijkt met de Bond Precaire Woonvormen naar de (rechts)positie van deze huurders. De

WCJ blijft zich inzetten voor de leden met een tijdelijk huurcontract maar heeft weinig mogelijkheden om de ontbinding van het tijdelijke huurcontract tegen te gaan. Wel is het mogelijk om lid te blijven en mee te blijven doen aan het behoud en renovatie van de blokken G&H.

Toekomstperspectief:
Positief nieuws is dat wij inmiddels steun krijgen vanuit landelijke innovatieve krachten op het gebied van bestuur, wijkrenovatie en de financiële wereld. Hierdoor kunnen de blokken G&H als Amsterdamse proeftuin mogelijk alsnog behouden blijven. Op de ALV van 29 september is dit uitvoering besproken. Hieruit kwam voort dat de aanwezige leden in het plan en de intenties van WCJ geloven en tegelijkertijd het aanbod van Rochdale overwegen. Gezamenlijk is vervolgens besloten dat we een optie voor terugkeren in de behouden blokken G&H voor de leden van WCJ willen opnemen. De komende maand willen we dit juridisch borgen. Door alle aanwezigen is de intentie uitgesproken om in G&H te willen blijven wonen.

ALV op 27 oktober

Daarom willen we ons verder inzetten voor behoud en renovatie van de blokken G&H. Wil je bijdragen aan het realiseren van deze plannen? Kom dan naar de volgende ALV op 27 oktober om 19:30uur in de kapperszaak op de hoek van de Pasteurstraat en de Hugo de Vrieslaan.

Graag tot dan!

Hartelijke groet namens Wooncoöperatie Jeruzalem

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s